31 juli 2021
14:00

Eskilsminne IF

Referat: Emmaboda IS - Eskilsminne IF

Vi gör återigen en rätt bra insats, men vi hade lite problem med att värdera och utföra flera situationer där vi tycker vi borde gjort det bättre. Samt slarvade vi lite, framförallt i vår offensiv som gör att vi inte trycker ner våra motståndare utan de får stå kvar med sitt lag och sen börja anfalla på oss.

Men flera sekvenser är bra, riktigt bra, men det som gjorde att vi inte klarade av att hålla stången mot ett bra Eskilsminne var denna gång att vi utförde lite ojämna prestationer. Vi hade behövt ha några fler i laget som hade behövt göra lite bättre ifrån sig istället för att det nu var lite för få i laget som kom upp i en så hög nivå att vi kunde gjort det bättre.

Men vi hade framförallt en bra period i andra efter vårt reduceringsmål till 1-2 där vi fick lite bättre energi som gjorde att vi kom upp lite högre upp i planen. Men vi hade svårt att förvalta vårt övertag i denna perioden, så istället avgjorde Eskilsminne med 7-8 min kvar med sitt 3-1 mål.

Men vi kommer att fortsätta jobba hårt för att få till ett bättre spel framåt, idag söndag var vi flera som fick en väldigt bra genomgång av vad vi behöver arbeta med. Så jag hoppas och tror att vi kommer väl förberedda och motiverade för matchen på tisdag mot Färjestaden.

Lina var stabil i målet, backlinjen och mitten fick jobba hårt men gjorde det bra, men extra beröm går denna gång till Sandra B som var väldigt duktig under hela matchen, samt inhoppande Maya S som spelade 45 min och gjorde många bra aktioner, tex så var det hon som ordnade straffen till oss (lite billig enligt mig!).